Profielcilinder

Een profielcilinder is hetzelfde als een cilinderslot. Een profielcilinder is de ronde buis die u in de deur plaatst en waar u aan één kant of twee kanten de sleutel kunt insteken om de deur te ontgrendelen. Onder de profielcilinders zijn er verschillende soorten, zoals de dubbele profielcilinder, de halve profielcilinder en de knopcilinder. 


Een profielcilinder wordt gebruikt om een woning, garage of pand te beschermen tegen inbraak. Door een sleutel in het slot te steken kunt u de deur op slot doen. Er zijn verschillende kwaliteiten onder de profielcilinders. Zo zijn er cilindersloten met SKG2 keurmerk of SKG3 keurmerk. Profielcilinders zonder keurmerk worden niet aangeraden omdat deze niet beschermend genoeg zijn tegen inbraak. Een profielcilinder zonder keurmerk wordt dan ook vaak alleen toegepast op binnendeuren.

Profielcilinder met keurmerk

Een profielcilinder met SKG keurmerk biedt bescherming tegen inbraak. We leggen het verschil uit tussen SKG2 en SKG3. Een SKG2 profielcilinder hebben een uitboor beveiliging en bieden inbrekers geen kans tegen inbraak van meer dan drie minuten. Een SKG3 profielcilinder heeft een uitboor beveiliging én een extra beveiliging tegen kerntrekken en bieden inbrekers geen kans tegen inbraak van meer dan 5 minuten. 

Enkele profielcilinder of gelijksluitende

Een profielcilinder is te koop als los cilinderslot dat geleverd wordt met meestal 3 sleutels. Echter, als u slechts één en dezelfde sleutel wilt gebruiken voor alle profielcilinders dan kunt u ook alle cilindersloten gelijksluitend laten maken. Zo hoeft u niet met een bos sleutels te lopen voor én de voordeur, én de achterdeur én de garagedeur.