Houd uw woning veilig en energiezuinig dankzij de gasketelwet op Testo.com

testo bv logo

Heeft u een woning met een gasketel? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gasketelwet. Deze wet heeft als doel om woningen veiliger en energiezuiniger te maken. Op Testo.com vindt u alles wat u moet weten over deze wet en hoe u deze kunt naleven. In deze blogpost leggen we u graag uit wat de gasketelwet inhoudt, waarom het belangrijk is om deze na te leven en wat Testo.com voor u kan betekenen.

testo bv gas

Wat is de gasketelwet precies?

De gasketelwet is in het leven geroepen om het aantal koolmonoxidevergiftigingen te verminderen en een daling van energiegebruik te bewerkstelligen. Voorheen was er geen wettelijke verplichting om uw verwarmingsketel te laten onderhouden of keuren, maar met de invoering van de gasketelwet in 2003 is daar verandering in gekomen. De wet schrijft voor dat alle CV-ketels met een vermogen van 20kW of meer elke twee jaar gekeurd moeten worden door een erkend installateur. Bij een nieuwe ketel geldt de eerste keuring na twee jaar.

Waarom is het belangrijk om de gasketelwet na te leven?

Het naleven van de gasketelwet is niet alleen belangrijk omdat het wettelijk verplicht is. Het kan namelijk ook bijdragen aan een veilige en energiezuinige woning. Een regelmatige keuring van uw CV-ketel kan defecten of onveilige situaties voorkomen. Onveilige situaties kunnen leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Het hebben van een energiezuinige woning is goed voor uw portemonnee en het milieu. Een goed onderhouden CV-ketel verbruikt namelijk minder gas, wat resulteert in een lagere energierekening.

Hoe kan Testo.com u helpen?

Testo.com biedt een breed scala aan meetinstrumenten waarmee u uw CV-ketel kunt onderhouden en optimaliseren. Zo bieden wij bijvoorbeeld rookgasmeters waarmee u de samenstelling van de rookgassen kunt analyseren. Hierdoor kunt u de brandstofoptimalisatie van uw ketel verbeteren en op die manier besparen op uw energiekosten. Ook biedt Testo.com een groot assortiment aan thermometers, zodat u de temperatuur van uw ketel nauwkeurig kunt meten. Zo kunt u in één oogopslag de conditie van uw CV-ketel in de gaten houden. Daarnaast bieden wij ook gaslekzoekers waarmee u eventuele gaslekken kunt opsporen om zo gevaarlijke situaties te voorkomen.

Het naleven van de gasketelwet is essentieel om uw woning veilig en energiezuinig te maken en te houden. Testo.com kan u hierbij helpen met meetinstrumenten die de veiligheid en efficiëntie van uw CV-ketel optimaliseren. Neem een kijkje op onze website en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het naleven van de gasketelwet. Onze meetinstrumenten helpen u niet alleen bij het monitoren van de conditie van uw CV-ketel, maar ook bij het besparen op uw energiekosten. Bovendien voorkomt het naleven van de gasketelwet gevaarlijke situaties met betrekking tot koolmonoxidevergiftiging. Kies dus voor een veilige en energiezuinige woning en naleving van de gasketelwet.